Nieuwsbrief februari 2014 | Ik lees legaal | Romanlezersonderzoek | Ringer | nieuwe winactie

IkLeesLegaalActie Ik lees legaal krijgt aandacht in alle media
Iedereen die gewoon betaalt voor in ieder geval een deel van zijn boeken draagt ertoe bij dat er mooie boeken kunnen blijven verschijnen in ons kleine taalgebied. Dat is de boodschap van de actie Ik lees legaal, begonnen door The Social Bookcompany. De bedoeling was vanaf 5 februari rustig mensen op te gaan roepen mee te doen, maar de media hebben er vanaf het begin al aandacht aan besteed. Hoe je mee kunt doen, ook als je bijvoorbeeld je boeken leent van de bibliotheek, lees je hier.

bannerFBJe kunt nog tot 14 februari meedoen aan het grote onderzoek onder Vlaamse en Nederlandse romanlezers
Wat vinden mensen belangrijk in romans en verhalenbundels en hoe verschillen ze daarin van elkaar? Help ons daar achter te komen door mee te doen aan dit onderzoek. Je maakt dan bovendien kans op een van de slordige 100 boeken die de deelnemende uitgevers beschikbaar hebben gesteld!

http://samabbing.wordpress.com/Eerste boek van The Social Bookcompany wordt roman over de gevolgen van seksueel geweld 
De roman Ringer van Sam Abbing laat zien wat de gevolgen kunnen zijn van seksueel geweld, niet alleen voor de meisjes die het treft, maar ook voor hun broers en vrienden die nog moeten ontdekken wat het is om een man te zijn. De verhalen zijn gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de schrijfster. Ze zijn vaak hartverscheurend en rauw, maar getuigen ook van een grote liefde en niet te vergeten talent. Ringer is de eerste roman die uitkomt onder het label van The Social Bookcompany. Een voorproefje vind je op Buzzboeken. Sam Abbing is een pseudoniem.

9200000021800266Verder deze maand
De startproblemen van De Schrijversbende (de boekenzoeksite) en De Lezersbende (voor lezers met en zonder blog) zijn voor het grootste deel opgelost. Ga er dus vooral nog eens kijken! Op Buzzboeken vind je deze maand onder meer een recensie van het boek dat de Brave New Books prijs kreeg, Lichaamstaal van Tom van Engelen. En dan kunnen we tot slot nog bekend maken welk boek je vanaf 11 februari kunt winnen als lid van The Social Bookcompany. Dat is Heller van Michael Berg, over een succesvolle televisieproducent die live op tv wordt geconfronteerd met zijn verleden.

Je kunt The Social Bookcompany steunen door je boeken te kopen bij De Schrijversbende. En natuurlijk ook door ons te volgen op Twitter en Facebook!

geef een reactie