Nieuwsbrief maart 2014 | Boekenweekactie Ik lees legaal | Uitkomsten lezersonderzoek | Ringer als boek van de maand

een boek maag best iets kosten - FB 
Oproep | Doe ook mee aan de boekenweekactie Ik lees legaal!
Door te betalen voor in ieder geval een deel van je boeken draag je ertoe bij dat er mooie boeken kunnen blijven verschijnen. Vind jij dat ook? Doe dan mee met de boekenweekactie Ik lees legaal! Gebruik bijvoorbeeld de hashtags #ikleeslegaal of een variant daarvan. Meld je aan bij het facebookevent of reageer hier bijvoorbeeld. Je maakt dan bovendien kans op een ebook van een van de uitgeverijen die de actie ondersteunen!
lees meer

13849602697359 
Nieuws | Literatuurlezer is minder kritisch dan gedacht, lezer van populaire boeken minder behoudend
Romanlezers willen zich betrokken voelen bij de hoofdpersoon en inzicht krijgen in de mens of de wereld. Anders dan uitgevers nog wel eens denken, vindt zeker de oudere veellezer het daarbij niet nodig dat een roman gewoon een begin, midden en eind heeft. Van alle literatuurlezers vindt opmerkelijk genoeg slechts een minderheid dat de stijl van een boek altijd bijzonder moet zijn.
lees meer

heeh (2) 
Boek van de maand
Deze maand verloten we het eerste boek dat uit zal komen bij The Social Bookcompany, Ringer van Sam Abbing. Over een jongen die twaalf was toen zijn zus werd verkracht, waardoor hij iedereen is gaan wantrouwen, en zichzelf nog wel het meest.
lees meer

En verder
* De uitvoering van de winacties heeft door alle drukte rond de boekenweek enige vertraging opgelopen. Onze excuses daarvoor!
* Lees ook de lange versie van het opiniestuk in het Parool over Ik lees legaal of het blog over deze actie dat Frankwatching.nl van de site haalde na afwijzende reacties van een aantal bezoekers.
* Lees ook het stuk over ons onderzoek waaruit bleek dat 1 op de 3 gelezen ebooks ‘illegaal’ is. Of ga meteen naar onze mini-enquête over ebooks!

geef een reactie