Over Buzzboeken

Wie zijn jullie?
Buzzboeken, voorheen The social bookcompany, is een als online magazine begonnen collectieve boekonderneming, die op dit moment bestaat uit een indie uitgeverij, De boekenmakersbende en twee themasites, De liefde in je leven en Onafhankelijke schrijvers. De deelnemende schrijvers en redacteuren zijn verenigd in De schrijversbende. Het kernteam wordt gevormd door Roos Geerse (oprichter), Arjan Post en Liesbeth Jongkind. De sites zijn gemaakt door Martin van Mourik.

Wat is het doel van Buzzboeken?

We willen graag dat er goede boeken blijven verschijnen en dat die hun weg vinden naar het publiek. Het uitgangspunt daarbij is dat er grote verschillen zijn tussen lezers. Zo willen sommigen alleen maar traditionele romans lezen, met veel beschrijvingen en een duidelijk begin, midden en slot, terwijl anderen juist houden van zogenaamd gevaarlijke boeken. Wij willen aandacht geven aan al die boeken, ook als het publiek daarvoor maar klein is.

Hoe kan ik meedoen?
Wil jij ons helpen ook auteurs die nog niet zo bekend zijn onder de aandacht te brengen van een groter publiek? Volg ons dan op twitter en facebook en deel onze berichten met je vrienden of koop je boeken in onze webshop. Meepraten of meedoen aan polls kan op De lezersbende. Meeschrijven, helpen met de site of sociale media of bij de organisatie van een evenement bijvoorbeeld kan ook. We zijn altijd op zoek naar mensen die kunnen schrijven of zich op een andere manier willen inzetten, dus kom maar op met je idee!

Wat hebben jullie met indie schrijvers?
Het wordt steeds makkelijker en aantrekkelijker om als schrijver je boeken zelf uit te geven, maar een podium voor de betere indie auteur ontbrak nog, vandaar dat we dat nu aan het maken zijn. Zo hopen we de opkomst van dit type auteur te kunnen versnellen.

Waarom werken jullie samen met Bol?
Dat is zo gegroeid, we zijn destijds voor ons zoeksysteem uitgegaan van de catalogus van Bol, ook omdat deze site de meeste inkijkexemplaren (leesfragmenten) aanbiedt. Dat neemt niet weg dat je via ons ook kunt bestellen bij webwinkels die geen verzendkosten rekenen. Elk van deze winkels geeft ons een percentage van het bestede bedrag.

Wat is jullie verdienmodel?

We willen vooral boeken gaan (helpen) uitgeven op zo’n manier dat de boeken betaalbaar blijven, terwijl de auteurs er ook nog iets aan overhouden. We doen dat door (goedkope) edities te maken die alleen te verkrijgen zijn via onze eigen site en Bol, waardoor de marges voor de auteur hoger zijn dan bij verkoop via de gewone kanalen, zonder dat we grote oplagen hoeven drukken. Voor elk bij ons uitgegeven boek dat we verkopen houden we een klein bedrag in en verder krijgen we een klein bedrag voor elk via onze sites gekocht boek.